Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Solsona vol ampliar el mercat al nucli antic potenciant la venda de productes de proximitat

Solsona vol ampliar el mercat al nucli antic potenciant la venda de productes de proximitat

L’Ajuntament treu a concurs vuit places vacants, totes destinades a la venda de productes alimentaris

Dinamitzar el nucli antic solsoní amb noves parades en el mercat setmanal del divendres tot potenciant la venda de productes de proximitat. Aquest és l’objectiu de les bases que ha publicat l’Ajuntament per atorgar vuit noves autoritzacions de parades. Sis mòduls s’emplaçaran al nucli antic i dos més, entre el portal del Castell i el passeig del Pare Claret, tots destinats a la venda de productes d’alimentació.

Aquesta nova adjudicació, que serà en règim de concurrència competitiva, respon principalment a la voluntat d’ampliar el volum de parades a les places Major i de Palau i, al mateix temps, donar resposta a l’elevada demanda de paradistes d’alimentació interessats a instal·lar-se al mercat setmanal de Solsona. La regidories de Promoció Econòmica, a través de l’Agència de Desenvolupament Local, i de Governació tenen constància d’almenys una quinzena de paradistes que hi tenen interès. Tothom que vulgui concórrer al concurs té temps fins al dia 23 d’aquest mes per presentar la documentació corresponent.

Els criteris de valoració de les ofertes presentades prioritzaran la proximitat de la producció, especialment al Solsonès o a una distància inferior a 40 quilòmetres de Solsona, amb 40 punts sobre 100. També es valorarà la producció ecològica (20 punts), la denominació d’origen dels productes o altres marques de qualitat (10). Així mateix, es tindran en compte els serveis que s’ofereixen al client, com el cobrament amb targeta de crèdit (10 punts). Les bases i tota la documentació sobre aquest concurs es poden descarregar en línia del subapartat de “Promoció Econòmica”, dins l’apartat “Àrees” (https://www.ajsolsona.cat/arees/promocio-economica/autoritzacions-de-parades-al-mercat-setmanal).

Les bases del nou concurs, molt similars a les de l’anterior convocatòria, han estat revisades per la Comissió de seguiment del mercat, integrada pels regidors Lluís-Xavier Villaró i Isabel Roca, dos representants dels marxants, el cap de la Policia Local i el dinamitzador comercial de l’Ajuntament. Des de l’Agència de Desenvolupament Local es treballa en la dinamització del mercat. Entre altres accions, s’està preparant una campanya de promoció per posar en marxa aquest hivern i fer difusió de les noves parades d’alimentació del nucli antic.

Banners