Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Toc de queda a Solsona

Toc de queda a Solsona

La ciutat és un dels 161 municipis on el Govern català reinstaura el confinament nocturn d’una a sis de la matinada

A causa de l’elevada incidència de COVID-19, amb un índex del risc de rebrot de 1.239,59 punts, Solsona és un dels 161 municipis on es tornarà a aplicar el confinament nocturn entre la una i les sis del matí a partir d’aquest cap de setmana. La mesura entra en vigor la propera matinada, després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya hagi validat la petició del Govern, tindrà una durada de set dies i serà prorrogable.

El toc de queda, que es controlarà amb dispositius dels Mossos d’Esquadra i la Policia Local, que intensificarà el patrullatge, és una mesura excepcional que el Govern de la Generalitat justifica per la necessitat de protegir la salut de la ciutadania, especialment les franges d’edat que no tenen la pauta completa de vaccinació, evitar el col·lapse del sistema sanitari i preservar la recuperació econòmica.

Els supòsits que restaran al marge del toc de queda són els desplaçaments d’urgència per assistència sanitària o anar a la farmàcia, anar o tornar de treballar, realitzar serveis essencials, la recollida i cura de menors en cas de pares separats i la cura d’animals de companyia.

Aquesta mesura es revisarà cada set dies i podran alliberar-se’n els municipis que millorin els indicadors i on els contagis baixin dels 400 casos per 100.000 habitants. A Solsona, de fet, l’índex del risc de rebrot ha minvat un 48% en quatre dies.

A banda del confinament nocturn, l’Ajuntament de Solsona recorda que des d’aquest dijous, per resolució del Departament de Salut, a tot el país hi ha noves restriccions per combatre l’expansió dels contagis de les últimes setmanes. Les trobades socials i familiars s’han tornat a limitar a un màxim de deu persones no convivents, tant en espais públics com privats, i totes les activitats, incloses la restauració i els esdeveniments culturals, han d’acabar com a molt tard a dos quarts d’una de la matinada. També està prohibit menjar o beure a l’espai públic i fer actes culturals a peu dret. És per això també que no es permeten els pícnics al parc de la Mare de la Font.

arxivat sota: ,

Banners