Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Últims dies per presentar la candidatura a pubilla i hereu de Solsona

Últims dies per presentar la candidatura a pubilla i hereu de Solsona

A partir d’aquest any s’elegiran un total de quatre representants del pubillatge

Fins al dia 30 d’aquest mes hi ha temps per presentar candidatura per convertir-se en la pubilla i l’hereu de Solsona a partir del setembre. La inscripció per participar a les proves d’elecció, que es duran a terme la setmana del 16 de juliol, s’ha de cursar mitjançant una instància a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament, en la qual cal especificar els estudis i les aficions.

Els únics requisits que estableixen la regidoria de Cultura i l’Associació del Pubillatge Solsoní als joves aspirants és que tinguin entre 16 i 21 anys i estiguin empadronats a la ciutat. Els candidats poden ser-ho a títol individual o bé en representació d’alguna entitat local. L’any passat, el primer en què es va estrenar la figura masculina del pubillatge, van presentar-se un total de sis nois i cinc noies, d’entre els quals van sortir elegits Albert Colell i Laura Algué, com a hereu i pubilla, acompanyats de Pau Reig, Aina Camí, Joan Algué i Tània Bonillo, com a fadrins i donzelles d’honor.  

Nous canvis

A partir d’aquest any, enlloc de dues donzelles d’honor i dos fadrins, se n’escolliran un de cada, amb la qual cosa el pubillatge serà representat per quatre joves. És una decisió consensuada per l’Ajuntament i l’Associació del Pubillatge Solsoní tenint en compte que alguns anys hi ha pocs candidats i per contenir les despeses econòmiques del pubillatge.

Una altra novetat fa referència al calendari. Enguany l’acte públic de comiat dels representants locals proclamats l’any passat tindrà lloc el primer dia de Festa Major, el 7 de setembre, a dos quarts de cinc de la tarda a la plaça de Sant Joan. I serà en el mateix acte en què s’anunciarà la proclamació dels joves que en prendran el relleu a partir de l’endemà.

 

arxivat sota: ,

Banners