Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Un accés a peu pla, lavabos nous i un vestidor adaptat, principals novetats a les piscines municipals de Solsona

Un accés a peu pla, lavabos nous i un vestidor adaptat, principals novetats a les piscines municipals de Solsona

Obren les inscripcions a les activitats ludicoesportives, que arrenquen el dilluns 26 i s’allarguen una setmana

Nova entrada a les instal·lacions, en obres

Una entrada més directa i accessible, un vestidor adaptat i lavabos nous són les principals novetats que es trobaran els usuaris de les piscines municipals de Solsona a partir del dia 25 de juny. Mentre finalitzen les obres a contrarellotge, aquesta setmana l’Ajuntament ha obert les inscripcions a les activitats ludicoesportives per a infants i joves de 3 a 16 anys, que començaran el dia 26.

Les piscines municipals tindran a partir d’ara una entrada accessible, sense escales, i més directa des del carrer. A la banda esquerra de l’entrada hi haurà la taquilla i a la dreta, un vestidor adaptat i nous lavabos. Pel que fa a l’entorn de les piscines, s’ha millorat l’espai enjardinat i s’han plantat vuit moreres més, una espècie d’arbre de creixement ràpid, per ampliar les zones d’ombra.    

Quant al programa ludicoesportiu, es manté l’oferta dels últims estius, però s’allarga una setmana més, fins al primer de setembre. Funcionarà els matins de dilluns a divendres de nou a una, i combinarà els cursets de natació amb la pràctica de diferents esports, jocs de taula, tallers, activitats audiovisuals i de descoberta de l’entorn. Les inscripcions es poden fer per setmanes i les places seran limitades.

Canguratge gratuït

Aqueta temporada les famílies també podran fer ús del servei de canguratge gratuït en dues franges d’horari: de vuit a nou del matí i d’una a dues del migdia. És una acció que s’emmarca dins el projecte “Entretemps”, coordinat per l’àrea de Drets Socials, Igualtat i Feminismes del Consell Comarcal, per reforçar els serveis de cura fora de l’horari escolar i facilitar la conciliació de les famílies. Les places també seran limitades i s’adjudicaran per ordre d’inscripció a qui ho sol·liciti. És un servei subvencionat pel programa “Temps de cures”, del Departament d’Igualtat i Feminismes, i el programa Corresponsables, del Ministeri d’Igualtat.

Les propostes per al públic adult, com sempre, es reserven per a la tarda: hi haurà cursets de natació de dilluns a divendres a les tres de la tarda i aiguagim a les quatre. També hi haurà carril lliure de natació a partir de dos quarts de dues, de dilluns a divendres, i de les onze del matí els caps de setmana.

Inscripcions en línia i presencials

Les inscripcions es poden cursar en línia a la plataforma https://piscinesmunicipals.ajsolsona.cat/, o bé presencialment a l’OAC de l’ajuntament fins al 23 de juny i a la recepció de les piscines a partir del dia 25. S’admetran inscripcions fins al dimecres anterior a la setmana d’inici, sempre que hi hagi places lliures.

Tot i que el pressupost municipal d’aquest any preveia inicialment una inversió de 250.000 euros per reduir el vas de la piscina gran, l’obra s’ha hagut de desestimar i ajornar, en tant que el cost era notablement superior. D’aquí que s’hagi replantejat la inversió amb les actuacions de millora dels serveis que s’estan acabant d’executar.

D’altra banda, no s’ha pogut buidar completament la piscina a causa del decret de sequera, motiu pel qual s’ha repintat una franja d’un metre des de la superfície. Així mateix, se segellaran esquerdes per on es registrin fuites d’aigua.   

Banners