Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Un centenar d’establiments s’adhereixen a la campanya de vals subvencionats “Jo compro a Solsona”

Un centenar d’establiments s’adhereixen a la campanya de vals subvencionats “Jo compro a Solsona”

La iniciativa de l’Ajuntament arrenca aquest dijous i s’allargarà fins a final de juny

Ja està tot a punt per engegar aquest dijous la campanya “Jo compro a Solsona”, consistent en la venda de vals de 50 euros subvencionats per l’Ajuntament per gastar al comerç no essencial de Solsona. Fins avui s’hi han adherit un centenar d’establiments de diferents sectors, tot i que es preveu que se n’hi vagin afegint més. La ciutadania que ho vulgui ja pot aconseguir aquests vals, anomenats quartos, al web Jocomproasolsona.cat o a l’OAC municipal. Es tracta d’adquirir amb 40 euros cinc vals valorats en 10 euros cadascun.

En la mateixa plataforma en línia es pot consultar la llista d’establiments on accepten els quartos. Fins ara hi ha 24 bars i restaurants; 13 botigues de moda i complements; nou perruqueries i centres d’estètica; set comerços d’articles per a la llar; cinc de joies i bijuteria; quatre merceries; quatre botigues d’esports; quatre agències de viatges, i molts altres establiments d’electrodomèstics, ferreteries, llibreries, material d’oficina i d’informàtica, puericultura o òptiques, entre d’altres. 

“Jo compro a Solsona” és una campanya de l’Ajuntament de Solsona i l’Agència de Desenvolupament Local per reactivar el comerç local no essencial, un dels sectors més perjudicats per la crisi de la COVID-19. Entre el 15 d’abril i el 30 de juny, es posaran a la venda 5.000 paquets de cinc vals de compra de 10 euros cadascun al preu de quatre per bescanviar exclusivament als establiments solsonins adherits. L’objectiu és que a partir d’una aportació municipal de 50.000 euros per incentivar el consum, se n’arribin a injectar 250.000 per al conjunt dels negocis participants. Alguns establiments que poden acollir-se a la iniciativa no ho fan perquè durant la pandèmia no han tingut pèrdues significatives i han preferit, solidàriament, que se’n beneficiïn els comerços que més han patit, segons explica el tècnic municipal que coordina la campanya.

Majors d’edat empadronats

Podran accedir a aquesta campanya totes les persones majors d’edat empadronades a Solsona amb l’adquisició mínima i màxima de cinc vals de compra. Caldrà fer-ho preferentment en línia. De forma excepcional, aquelles persones que no tinguin accés a les noves tecnologies podran comprar els vals a l’Oficina d’Atenció Ciutadana municipal amb pagament mitjançant targeta de crèdit. 

Cada quarto és nominal, associat a un DNI, i té un codi únic que els establiments desactivaran en el moment que es bescanviï per un producte o servei. Una vegada adquirits, els vals no es podran retornar ni canviar novament a euros i hi haurà temps fins al 30 de juny per gastar-los.

Banners