Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Un segon brot dispara els contagis al Solsonès amb 42 nous positius en dos dies

Un segon brot dispara els contagis al Solsonès amb 42 nous positius en dos dies

L’índex del risc de rebrot a la comarca i la capital es dobla des de dilluns

Les dades de la pandèmia al Solsonès s’han disparat les últimes hores i confirmen l’existència d’un segon brot originat el cap de setmana passat en un local d’oci nocturn de Solsona. Entre dilluns i dimarts s’han diagnosticat 42 nous positius al Centre Sanitari del Solsonès a partir de 147 proves PCR. Els indicadors de la COVID-19 també continuen empitjorant de forma alarmant: l’índex del risc de rebrot a la comarca s’ha incrementat el 113% en dos dies i arriba als 716,85 punts, i a la capital ha augmentat el 98% amb 890,70 punts; mentre que la taxa de reproducció de l’epidèmia assoleix el rècord de 3.  

Aquestes dades s’afegeixen als 43 contagis de la setmana passada, vinculats a un brot detectat entre alumnes de segon de batxillerat i que ja multiplicaven per vint el nombre de positius de la setmana anterior. El Centre Sanitari assegura que la gran majoria de persones diagnosticades de SARS-CoV-2 tenen entre 16 i 20 anys.

Davant d’aquest escenari, les autoritats sanitàries i l’Ajuntament de Solsona fan una nova crida a la responsabilitat, especialment tenint en compte que més del 65% de la població del Solsonès encara no ha completat la vaccinació. Es demana que se segueixin escrupolosament les indicacions d’aïllament i les mesures de protecció també a tothom qui hagi pogut trobar-se en una situació de risc i que sigui un contacte estret d’algun positiu, és a dir, que hagi compartit espai amb una persona infectada a menys de dos metres de distància durant més de 15 minuts i des de les 48 hores prèvies a l’inici dels símptomes o de la realització de la prova.     

Es recomana a aquelles persones que tinguin alguna sospita de ser positives, encara que s’hagin fet un test d’antígens comprat, que contactin telefònicament amb el CAP (973481172) per a la programació d’una PCR i que es quedin al domicili i s’autoaïllin. També és important que els contactes estrets es mantinguin deu dies en confinament malgrat el resultat de la prova sigui negatiu.

arxivat sota: ,

Banners