Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Una vintena de persones assisteixen a una formació a Solsona per prevenir agressions sexistes en l’oci nocturn

Una vintena de persones assisteixen a una formació a Solsona per prevenir agressions sexistes en l’oci nocturn

És una activitat coorganitzada per La Fura i la regidoria de Polítiques d’Igualtat

Amb prop d’una vintena d’assistents, aquesta setmana s’ha dut a terme la primera de les dues sessions formatives que s’organitzen a Solsona abans del Carnaval per prevenir agressions sexistes en l’oci nocturn. És una iniciativa coorganitzada pel Grup de Gèneres del Casal Popular La Fura i la regidoria de Polítiques d’Igualtat dins la campanya “Fem-nos lliures. Contra les agressions sexistes i de gènere”.  
 
L’objectiu d’aquesta formació, que continuarà el dia 29 d’aquest mes, és donar eines a les persones que treballen o promouen activitats d’oci nocturn per poder prevenir i actuar en casos d’agressions sexistes. La imparteix la cooperativa Cúrcuma, una cooperativa de professionals de l’àmbit psicosocioeducatiu especialitzada en perspectiva de gènere, i s’adreça a persones que treballen en locals d’oci o bé que formen part d’entitats que organitzen activitats nocturnes. 
 
Es tracta que les persones que treballen en l’oci nocturn siguin capaces de detectar, donar suport, oferir informació i derivar a altres serveis en cas de ser testimonis o informades d’una agressió sexista durant un esdeveniment festiu. Per aquest motiu se’ls dona a conèixer el Protocol contra les agressions sexistes i de gènere, se’ls resolen dubtes, i se’ls explica per què es donen aquest tipus de violències i es desmunten prejudicis entorn aquesta problemàtica. 
 
En la primera sessió impartida hi han pres part prop d’una vintena de representants d’entitats i establiments d’oci, que s’han mostrat satisfets de la informació rebuda i han participat activament en el taller. La majoria han coincidit a posar de relleu la necessitat que hi havia a Solsona d’obrir un debat sobre aquesta qüestió.  
 
arxivat sota:

Banners