Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / CONVOCATÒRIA DE PLE: L’Ajuntament solsoní vota el projecte bàsic del nou tanatori

CONVOCATÒRIA DE PLE: L’Ajuntament solsoní vota el projecte bàsic del nou tanatori

En el Ple d’aquest divendres també es preveu iniciar els tràmits per a concedir el títol de fill predilecte a Roger Mas i la medalla de la ciutat a l’Associació de Festes del Carnaval

L’aprovació inicial del projecte bàsic del nou tanatori municipal de Solsona, a partir d’una reforma integral de l’antic Club Sant Jordi, és un dels principals punts de l’ordre del dia del Ple ordinari de juliol, que tindrà lloc aquest divendres, dia 27, a les nou del vespre. En la mateixa sessió, entre molts altres temes, també es votarà iniciar els tràmits per distingir el cantautor solsoní Roger Mas com a fill predilecte i l’Associació de Festes del Carnaval amb l’atorgament de la medalla de la ciutat, així com la signatura d’un conveni amb l’actual titular del privilegi de títol de ciutat firmat per Felip II perquè el document passi a ser patrimoni municipal.

El nou tanatori té un pressupost aproximat d’1,5 milions d’euros. Projectat per l’arquitecta Anna Grau des dels serveis tècnics municipals, preveu l’enderroc de tots els tancaments existents en l’immoble actual, pel mal estat en què es troben i que fan que l’edifici no s’ajusti a la normativa vigent, i l’aprofitament de l’estructura de pilars i coberta. Les instal·lacions continuaran sent d’una sola planta i tindran una estructura dissenyada per aprofitar al màxim la il·luminació natural.

Entre les zones d’ús públic, el futur equipament tindrà tres sales de vetlla d’entre 50 i 60 metres quadrats cadascuna, amb la possibilitat d’ampliar-les en un futur fins a cinc; una sala de cerimònies de 179 metres quadrats, amb una capacitat per a 190 persones, un vestíbul, dos patis interiors, un espai d’ús exterior privat per als usuaris de les sales de vetlla i lavabos. Entre les zones d’accés restringit, hi haurà els magatzems, la sala de tanatopràxia, els espais del personal, de càrrega i descàrrega, el despatx de gestió i una sala de reunions.  

Entre els altres punts destacats del plenari de juliol també hi ha iniciar els expedients que han de desembocar en la concessió de reconeixements honorífics a Roger Mas (Solsona, 1975) i l’Associació de Festes del Carnaval de Solsona. El govern municipal porta a la consideració del Ple reconèixer el cantautor amb el títol de fill predilecte. Aquesta és la màxima categoria entre les distincions que pot concedir l’Ajuntament i fins ara només s’ha atorgat, a títol pòstum, a l’alcalde Xavier Jounou el 2010. Es proposarà nomenar Sara Alarcón, regidora de Cultura, instructora de l’expedient.

Principal ambaixador de la ciutat

Amb vint anys de carrera i deu discos publicats, Mas és considerat el principal ambaixador de Solsona en l’àmbit artístic. A més, el patrimoni musical de la ciutat és present en la seva discografia en temes com el “Ball de Gegants de Solsona” (2008), “Goigs de la Mare de Déu del Claustre” (2008) o “Sopluig dolcíssim” (2018), en què versiona l’Himne de la Coronació.   

D’altra banda, es votarà distingir el Carnaval amb la medalla de la ciutat, la tercera després que el febrer del 2012 es concedís a Joan Subirà (1944-2011), que, precisament, va ser un dels impulsors de la recuperació del Carnaval el 1971, i el juny del 2017 a l'artista Josep Manel Casserras (1957-2015), en ambdós casos a títol pòstum. En aquest cas, l’instructor proposat per l’executiu és el regidor de Promoció Econòmica, Lluís-Xavier Villaró. Amb prop de 50 anys d’història des que es va restablir, el Carnestoltes solsoní és la festa més multitudinària i popular de la ciutat i un dels seus principals atractius per visitar-la.  

Pel Ple de divendres també passarà l’aprovació del conveni amb M. Claustre Baixas per formalitzar la donació a l’Ajuntament del privilegi del títol de ciutat, l’únic document que ens ha arribat, datat del 1596 (veure notícia específica).

Incorporació al Consorci del CTFC

Entre altres punts, també s’aprovarà el conveni que estableix les condicions d’adhesió de l’Ajuntament al Consorci Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya, després que el setembre del 2016 l’Ajuntament acordés sol·licitar l’adhesió i el març passat la Junta de l’ens de recerca l’acceptés. Culmina, així, una petició manifestada reiteradament des del consistori, amb un acord plenari previ del 2009 i diverses sol·licituds formals posteriors. Divendres es votarà també nomenar els regidors Ramon Xandri i Lluís-Xavier Villaró representants municipals al Consorci.

L’ordre del dia inclou també una moció del grup municipal d’ApS-CUP per a la millora dels parcs infantils. El text insta l’equip de govern a millorar els espais d’ombra a les zones d’esbarjo i impulsar les actuacions necessàries per garantir el manteniment de les àrees de joc i, en particular, del mobiliari malmès.

La segona modificació de crèdit de l’exercici; un conveni de col·laboració amb el Servei Català de Trànsit sobre l’assumpció de les facultats de denúncia i sanció per infraccions en vies urbanes; l’inici del procés per obtenir la marca Ciutat amb caràcter i l’aprovació definitiva de l’expedient d’alteració del traçat del camí de Cal Puigarnau a Rotgers acaben de configurar l’ordre del dia de la sessió de divendres.

 

Ordre del dia del Ple del 27/07/2018 (ordinari):

 1. Aprovació de l’acta de la sessió anterior
 2. Aprovació dels modificació de crèdit núm. 2/2018
 3. Aprovació inicial del projecte bàsic del tanatori municipal de Solsona.
 4. Aprovació del conveni de col·laboració entre el servei català de trànsit i l’Ajuntament de Solsona sobre l’assumpció de les facultats de denúncia i sanció per infraccions a normes de circulació en vies urbanes.
 5. Aprovació del conveni entre l’Ajuntament de Solsona i Maria Claustre Baixas i Vicens per a la formalització de la donació del títol de ciutat.
 6. Ratificació de la dissolució del Consorci anomenat «Solsonès Turístic Consorciat»
 7. Aprovació del conveni pel qual s’estableixen les condicions d’adhesió de l’Ajuntament de Solsona al Consorci Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya.
 8. Nomenament dels representants de l’Ajuntament de Solsona al Consorci Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya.
 9. Iniciar el procés per a l’obtenció per a Solsona de la marca Ciutat amb caràcter.
 10. Aprovació definitiva de l’expedient d’alteració del traçat del camí públic descrit a la fitxa núm. 18 de l’inventari de camins del municipi de Solsona.
 11. Inici dels tràmits per a la concessió del títol de fill predilecte de Solsona a Roger Mas.
 12. Iniciar els tràmits per a la concessió de la medalla d’or de la ciutat de Solsona a l’Associació de Festes del Carnaval de Solsona.
 13. Moció del grup municipal ApS-CUP per a la millora dels parcs infantils
 14. Informes i resolucions
 15. Precs i preguntes

 

 

arxivat sota: , , ,

Banners