Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

L'Ajuntament
Sou a: Inici / L'Ajuntament / Ple municipal / Ple municipal

Ple municipal

Integren el Ple municipal tots els regidors i regidores de l'Ajuntament i és presidit per l'alcaldessa:

(ERC)
 (ERC)
(ApS-CUP)
(ERC)
(ERC)
(ERC)
(ApS-CUP)
(Junts per Solsona)
(Junts per Solsona)
(Junts per Solsona) (Treballem per Solsona)
(Treballem per Solsona)
(Treballem per Solsona)

El Ple es reuneix de forma ordinària el darrer dijous dels mesos senars a dos quarts de vuit del vespre. En cas que coincideixi amb un dia festiu, els membres de la corporació són convocats especificant el dia i l'hora amb tres dies d'antelació. Aquestes sessions es complementen amb les de caràcter extraordinari, sense data prefixada. Totes se celebren a la sala de plens de l'Ajuntament (c/ del Castell, 20, 1r pis) i són obertes a l'assistència de públic.

Les competències d'aquest òrgan són les més transcendentals per al municipi. Les més destacades són les de caràcter normatiu, com ordenances i reglaments, i l'aprovació dels pressupostos i la plantilla de personal. També correspon al Ple controlar i fiscalitzar els òrgans de govern; prendre els acords relatius a la participació en organitzacions supramunicipals; contractar i concedir obres quan l'import supera el 1'% dels recursos ordinaris; aprovar projectes quan sigui competent per la seva contractació o concessió, entre d'altres.

(Per a més informació, consulteu l'art. 52 del Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya)

En relació amb aquest òrgan, la Comissió Informativa té per objectiu l'estudi, l'informe o la consulta dels assumptes que s'han de sotmetre a la consideració del Ple i en la qual tenen representació tots els grups municipals. Els seus integrants són els portaveus de cada formació:

  • Joan Parcerisa, per ERC
  • Pilar Viladrich, per ApS-CUP
  • Núria Bonet, per Junts per Solsona
  • Marc Barbens, per Treballem per Solsona

La Comissió Informativa es reuneix habitualment tres dies abans de la celebració del Ple. En les votacions s'aplica el sistema de vot ponderat.

Banners