Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

L'Ajuntament
Sou a: Inici / L'Ajuntament / Ple municipal / Ple municipal

Ple municipal

Integren el Ple municipal tots els regidors i regidores de l'Ajuntament i és presidit per l'alcalde:

El Ple es reuneix de forma ordinària el darrer dijous dels mesos senars a dos quarts de vuit del vespre. En cas que coincideixi amb un dia festiu, els membres de la corporació són convocats especificant el dia i l'hora amb tres dies d'antelació. Aquestes sessions es complementen amb les de caràcter extraordinari, sense data prefixada. Totes se celebren a la sala de plens de l'Ajuntament (c/ del Castell, 20, 1r pis) i són obertes a l'assistència de públic.

Les competències d'aquest òrgan són les més transcendentals per al municipi. Les més destacades són les de caràcter normatiu, com ordenances i reglaments, i l'aprovació dels pressupostos i la plantilla de personal. També correspon al Ple controlar i fiscalitzar els òrgans de govern; prendre els acords relatius a la participació en organitzacions supramunicipals; contractar i concedir obres quan l'import supera el 1'% dels recursos ordinaris; aprovar projectes quan sigui competent per la seva contractació o concessió, entre d'altres.

(Per a més informació, consulteu l'art. 52 del Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya)

En relació amb aquest òrgan, la Comissió Informativa té per objectiu l'estudi, l'informe o la consulta dels assumptes que s'han de sotmetre a la consideració del Ple i en la qual tenen representació tots els grups municipals. Els seus integrants són els portaveus de cada formació:

  • Ramon Montaner, per ERC
  • Marc Barbens, per JxS
  • Pilar Viladrich, per Alternativa per S.-CUP
  • Mohamed El Mamoun, pel PSC

La Comissió Informativa es reuneix habitualment tres dies abans de la celebració del Ple. En les votacions s'aplica el sistema de vot ponderat.

Banners