Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

L'Ajuntament
Sou a: Inici / L'Ajuntament / Reglaments, ordenances i bans / Ordenances municipals

Ordenança de convivència ciutadana

03/09/2004 - Compendi de drets i deures dels veïns de Solsona. Aprovada en Ple el juliol de 2004 i en vigor des del 16 de novembre del mateix any (publicada al Butlletí Oficial de la Província de Lleida, núm. 145).

Ordenança municipal general de circulació

Reglament aprovat inicialment pel Ple del 29 de gener de 2015 i elevat a definitiu el 23 de març del mateix exercici. El Ple del 30 de setembre en va aprovar una modificació del capítol quart relatiu a l'estacionament en zones de control horari.

Ordenança reguladora de la tinença, el comerç i la recollida d'animals domèstics

Aquesta ordenança té per objecte la regulació de la tinença, el comerç i recollida d’animals domèstics de companyia de Solsona per tal de garantir el màxim respecte als drets dels animals, el bon nivell de convivència entre els animals i les persones en el medi urbà i la màxima qualitat de vida possible per a tots. La seva darrera modificació, que incorpora l'obligació de dur bosses per recollir els excrements i una ampolla d'aigua per remullar els orins quan se surt a passejar amb el gos, va ser aprovada pel Ple el 24 de novembre de 2022.

Ordenança reguladora de l'estacionament limitat de vehicles

El 26 de juliol de 2012 el Ple municipal va aprovar l'Ordenança reguladora de l'estacionament limitat de vehicles, consensuada amb la Unió de Botiguers i Comerciants (UBIC). Amb aquesta normativa, ja en vigor, es creen zones d'estacionament gratuït per un temps limitat a dues hores coincidint amb l'horari comercial (de 9 a 13 h i de 17 a 20 h, de dilluns a dissabte, excepte festius). El Ple del 30 de setembre de 2016 va aprovar-ne una modificació que incorpora la creació de zones verdes al nucli antic. Com a peculiaritat, entre d'altres, s'hi limita l'estacionament a una hora de durada. La nova normativa va entrar en vigor el 21 de desembre del mateix any.

Ordenança reguladora de l'ocupació temporal de la via pública de Solsona per bars i restaurants mitjançant terrasses

El 12 de juny de 2012 va entrar en vigor l'Ordenança reguladora de l'ocupació temporal de la via pública de Solsona per bars i/o restaurants mitjançant terrasses. El text va ser aprovat provisionalment pel Ple de l'Ajuntament de Solsona el 12 d'abril de 2012 i exposat al públic sense cap al·legació. El Ple del 13 de juny de 2013 acordà modificar el redactat de l'art. 4 que fa referència a l'horari de funcionament de les terrasses.

Ordenança reguladora del soroll i les vibracions

El 29 de novembre de 2012 el Ple municipal va aprovar una normativa municipal per prevenir i corregir la contaminació acústica en instal·lacions, maquinàries, projectes constructius, així com en les relacions veïnals, el comportament ciutadà o qualsevol tipus d'activitat econòmica o domèstica.

Banners