Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

L'Ajuntament
Sou a: Inici / L'Ajuntament / L'alcalde / Biografia

Biografia

David Rodríguez i González va ser investit alcalde per primer cop el 23 de gener de 2010, arran de la desaparició del seu predecessor i amic, Xavier Jounou i Bajo, víctima d’un càncer. Ja en el seu primer Ple com a batlle de la ciutat es va declarar “hereu d’una persona molt especial” i d’un estil de fer política “basat en l’honradesa, la humilitat, l’equitat, la proximitat, la defensa i pedagogia dels valors democràtics, el respecte institucional i l’esforç en el treball”. Des d'aleshores, ha revalidat el càrrec a les urnes el 2011 i el 2015.

Nascut el 1967, és casat i pare de dos fills. Oriünd d'Oliana, està vinculat a Solsona des del 1981, quan s’hi va desplaçar per motius d’estudi. És tècnic superior en Administració de sistemes informàtics i ha treballat com a matricer.

La seva incorporació a l’Ajuntament es va iniciar el juny del 2007, amb el pacte de govern entre les forces d’ERC, El Comú i PSC. Va ser regidor de Salut, Acció Social i Comunicació des d’aquell any i fins al moment d’assumir l’alcaldia, el 23 de gener de 2010, arran de la prematura defunció de l’alcalde Xavier Jounou i Bajo. Durant aquell període també va ser conseller comarcal d’ERC.

En les eleccions municipals del 22 de maig de 2011, Rodríguez va revalidar l’alcaldia amb majoria absoluta, igual que en les del 24 de maig del 2015, moment a partir del qual va encetar el seu tercer mandat. 

Des dels comicis al Parlament de Catalunya del 2015, compagina l'alcaldia amb el càrrec de diputat. Va entrar a la cambra catalana com a número 9 per la circumscripció de Lleida en la coalició de Junts pel Sí. En les eleccions del 2017, tot i quedar-ne fora com a número 6 de la llista d'ERC, va recuperar l'escó després de la renúncia a l'acta de diputada de la consellera cessada exiliada a Brussel·les Meritxell Serret.

Així mateix, en el vessant estrictament polític, David Rodríguez és president comarcal d'Esquerra Republicana de Catalunya, de forma provisional, des del congrés del partit celebrat el juliol del 2015. Anteriorment, va ser secretari d’organització dels republicans al Solsonès entre el 2003 i el 2010, i membre de la candidatura de la mateixa formació al Parlament de Catalunya el 2006.

Quant a la seva vinculació amb el teixit associatiu, és soci d’Òmnium Cultural, el Centre d’Estudis Lacetans, el Sol del Solsonès, Amisol i el Centre Excursionista del Solsonès.

 

Banners