Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

L'Ajuntament
Sou a: Inici / L'Ajuntament / L'alcalde / Biografia

Biografia

David Rodríguez i González va ser investit alcalde per primer cop el 23 de gener de 2010, arran de la desaparició del seu predecessor i amic, Xavier Jounou i Bajo, víctima d’un càncer. Ja en el seu primer Ple com a batlle de la ciutat es va declarar “hereu d’una persona molt especial” i d’un estil de fer política “basat en l’honradesa, la humilitat, l’equitat, la proximitat, la defensa i pedagogia dels valors democràtics, el respecte institucional i l’esforç en el treball”. Des d'aleshores, ha revalidat el càrrec a les urnes el 2011, el 2015 i el 2019.

Nascut el 1967, és casat i pare de dos fills. Oriünd d'Oliana, està vinculat a Solsona des del 1981, quan s’hi va desplaçar per motius d’estudi. És tècnic superior en Administració de sistemes informàtics i ha treballat com a matricer.

La seva incorporació a l’Ajuntament es va iniciar el juny del 2007, amb el pacte de govern entre les forces d’ERC, El Comú i PSC. Va ser regidor de Salut, Acció Social i Comunicació des d’aquell any i fins al moment d’assumir l’alcaldia, el 23 de gener de 2010, arran de la prematura defunció de l’alcalde Xavier Jounou i Bajo. Durant aquell període també va ser conseller comarcal d’ERC.

En les eleccions municipals del 22 de maig de 2011, Rodríguez va revalidar l’alcaldia amb majoria absoluta, igual que en les del 24 de maig del 2015  i el 26 de maig del 2019, moment a partir del qual va encetar el seu quart mandat. 

Des dels comicis al Parlament de Catalunya del 2015, va compaginar l'alcaldia amb el càrrec de diputat, després d'entrar a la cambra catalana com a número 9 per la circumscripció de Lleida en la coalició de Junts pel Sí. En les eleccions del 2017, tot i quedar-ne fora com a número 6 de la llista d'ERC, va recuperar l'escó després de la renúncia a l'acta de diputada de la consellera cessada exiliada a Brussel·les Meritxell Serret. El setembre del 2018, però, va renunciar a l'acta de diputat per dedicar-se plenament a l'alcaldia de Solsona.

En el vessant estrictament polític, David Rodríguez també va ser president comarcal d'Esquerra Republicana de Catalunya i secretari d’organització dels republicans al Solsonès. Quant a la seva vinculació amb el teixit associatiu, és soci d’Òmnium Cultural, el Centre d’Estudis Lacetans, el Sol del Solsonès, Amisol i el Centre Excursionista del Solsonès.

Banners