Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / Àrees / Habitatge / Tramitació de les subvencions de la Generalitat per al pagament del lloguer d'habitatge per a joves (2024)

Tramitació de les subvencions de la Generalitat per al pagament del lloguer d'habitatge per a joves (2024)

La Generalitat de Catalunya obre la convocatòria per a la concessió de les subvencions, en règim de concurrència pública competitiva, per al pagament del lloguer o preu de cessió d'habitatge o habitació per a l'any 2024, per a les persones que tinguin fins a 35 anys. El termini de sol·licitud dels ajuts, que es pot cursar presencialment a l'Oficina d'Habitatge de l'Ajuntament de Solsona, serà de l'11 de març a les 9 h fins al 12 d'abril a les 15 h.

L'Oficina d'Habitatge de l'Ajuntament de Solsona ajuda a tramitar presencialment les subvencions de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya per al pagament del lloguer adreçades a les persones de 35 anys o menys.

Documentació i hora a l'OAC:
Si bé es pot tramitar telemàticament aquí, qui no disposi de les eines per fer-ho, pot adreçar-se a l'OAC de l'ajuntament (planta baixa), que facilita la documentació necessària i dona hora amb les tècniques de l'Oficina d'Habitatge.

Persones beneficiàries:
Aquestes subvencions s'adrecen a les persones físiques de 35 anys (en el moment de publicació de la convocatòria, el 26 de febrer) o menys que siguin titulars d'un contracte de lloguer o de cessió de l'habitatge o habitació que constitueixi el domicili habitual i permanent. 

Un requisit per accedir-hi és que la unitat de convivència reporti unes rendes anuals iguals o inferiors a 3,05 vegades l’indicador de renda de suficiència (IRSC) de l'any 2022 (24.301,58 euros).

Import màxim del lloguer o preu de cessió mensual:
A Solsona (demarcació de Lleida), el preu màxim del lloguer de l'habitatge per accedir a la convocatòria és de 600 euros, i de 300 en el cas d'una habitació. 

Termini:
Es poden sol·licitar aquestes subvencions entre l'11 de març a les 9 h i el 12 d'abril a les 15 h.  

Més informació:
Tota la informació de la convocatòria es pot consultar aquí. Les respostes a preguntes freqüents es poden descarregar aquí.

Banners