Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / Àrees / Participació ciutadana
Des d'aquí pots informar-te de les diferents eines de participació ciutadana que tens a l'abast a l'Ajuntament de Solsona. Per contactar-nos directament, escriu-nos a participa@ajsolsona.cat.

Web de participació

L'àrea de Participació Ciutadana posa a l'abast de la ciutadania un ampli ventall de canals i espais participatius a través dels quals es vehicula la participació. L'objectiu d'aquestes eines és promoure una participació oberta dels solsonins/es en la gestió dels propis recursos i la presa de decisions des de la igualtat i la legitimitat, així com fomentar la interacció directa amb l'Administració.

Pressupostos participatius

L'Ajuntament de Solsona promou i regula, per via reglamentària, la confecció d'uns pressupostos participatius per tal que la ciutadania pugui decidir com s'inverteix part de la partida d'inversions del pressupost municipal.

Òrgans municipals de participació

L'Ajuntament de Solsona disposa de consells municipals, d'abast territorial i d'abast sectorial, amb l'objectiu de consultar de forma regular la ciutadania en relació a les actuacions municipals.

Regidories de barri

Cadascun dels barris o sectors en què es dibuixa territorialment el mapa solsoní té assignat un regidor/a adscrit/a que actua d'interlocutor/a directe/a entre el veïnat i comerciants i el govern municipal. Els objectius d'aquest canal són enfortir l'atenció a la ciutadania i millorar la gestió de totes les competències municipals.

"Un cafè amb l'alcaldessa"

Es tracta d'una iniciativa periòdica oberta a la ciutadania i a col·lectius específics per tal d'abordar temes de manera distesa que afecten el municipi i que siguin competència de l'Ajuntament.

Solsona Soluciona

A través d'aquest canal, es poden notificar al consistori deficiències o mancances del dia dia relacionades amb l'enllumenat públic, el mobiliari urbà, el paviment, el servei de neteja, els embornals o la senyalització, entre d'altres. La voluntat d'aquesta eina és aproximar els serveis de l'Administració local a la ciutadania.

Banners