Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / Àrees / Serveis Socials / Economia social i habitatge / Campanya "Petits donatius, ajuts enormes" / El Fons d’emergència social de Solsona apel·la a la col·laboració ciutadana amb arrodoniments solidaris i microdonacions

El Fons d’emergència social de Solsona apel·la a la col·laboració ciutadana amb arrodoniments solidaris i microdonacions

Enguany aquest programa atén 93 famílies, entre les quals hi ha 92 infants

(ACTUALITZAT en data 29/07/2021). Petits donatius es poden convertir en ajuts enormes per a les famílies més vulnerables de la comarca. Aquest és el missatge amb què les institucions locals i entitats responsables del Fons d’emergència social de Solsona posen en marxa una nova campanya per demanar la col·laboració ciutadana. Es pot canalitzar mitjançant arrodoniments solidaris als establiments adherits a la iniciativa i amb microdonacions d’1 euro al mes a la plataforma en línia Teaming.

De moment hi ha una vintena d’establiments de diferents sectors als quals es pot arrodonir l’import final de la compra amb la quantitat desitjada per destinar aquests diners al Fons d’emergència social. Aquesta col·laboració es pot fer a Activa Solsona; Ca la Carme; Ca la Carme Gras; Ca la Celes; Cal Molins; Carnisseria L’Espetec; Carnisseria Teresa; Condis Supermercat; Èxit; Fruits Taribó; Garric Garrac; J. Ester; Jordi Vilar; La Botigueta de Riuverd; Milar Confort; Míster Pa-Botiga conveniència; Molsa Toleràncies; Opticalia Solsona; Picogràfics; Super Mercat i Tàndem Solsona. Es fa una crida, però, al conjunt de botigues i comerços de Solsona que s’hi vulguin afegir.

L’altra manera de col·laborar és mitjançant l’aportació mensual d’1 euro (12 euros l’any) a la plataforma Teaming a través de l’enllaç https://www.teaming.net/fonsd-emergenciasocialdelsolsones. Únicament, cal unir-se al grup i registrar-s’hi. La col·laboració serà automàtica i es destinarà íntegrament a la causa, sense cap comissió.   

Un 70% més de famílies ateses

Arran de la crisi socioeconòmica derivada de la pandèmia, el volum de famílies ateses pel Fons d’emergència social s’ha incrementat prop del 70 per cent. Durant el 2020, se’n van beneficiar 130 famílies, entre les quals hi havia 130 infants, i des del gener s’estan atenent unes 93 famílies amb 92 menors. Aquest programa, coordinat per l’Ajuntament de Solsona, el Consell Comarcal, Càritas Arxiprestal Solsona-Morunys i Creu Roja del Solsonès, facilita ajuts econòmics, per a lloguers i subministraments de la llar, i aliments envasats i frescos repartits a través del Rebost Solidari del Solsonès.

A final d’estiu es preveu treure aquesta última campanya al carrer amb una parada davant l’ajuntament alguns divendres de mercat. Es recordarà a la ciutadania les dues formes de col·laborar-hi i es donarà d’alta a Teaming a qui ho desitgi.

Per adherir-se a la campanya o demanar-ne informació, es pot contactar amb els serveis i entitats següents:

Banners