Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

L'Ajuntament

ERC

logoerc.gif

 

David RodríguezDavid Rodríguez i González

Nascut el 1967, és casat i pare de dos fills. Oriünd d'Oliana, està vinculat a Solsona des del 1981, quan s’hi va desplaçar per motius d’estudi. És tècnic superior en Administració de sistemes informàtics i ha treballat com a matricer.

La seva incorporació a l’Ajuntament es va iniciar el juny del 2007, amb el pacte de govern entre les forces d’ERC, El Comú i PSC. Va ser regidor de Salut, Acció Social i Comunicació des d’aquell any i fins al moment d’assumir l’alcaldia, el 23 de gener de 2010, arran de la prematura defunció de l’alcalde Xavier Jounou i Bajo. Durant aquell període també va ser conseller comarcal d’ERC.

En les eleccions municipals del 22 de maig de 2011, Rodríguez va revalidar l’alcaldia amb majoria absoluta, igual que en les del 24 de maig del 2015, moment a partir del qual va encetar el seu tercer mandat.  

Així mateix, en el vessant estrictament polític, David Rodríguez és president comarcal d'Esquerra Republicana de Catalunya, de forma provisional, des del congrés del partit celebrat el juliol del 2015. Anteriorment, va ser secretari d’organització dels republicans al Solsonès entre el 2003 i el 2010, i membre de la candidatura de la mateixa formació al Parlament de Catalunya el 2006. 

Quant a la seva vinculació amb el teixit associatiu, és soci d’Òmnium Cultural, el Centre d’Estudis Lacetans, el Sol del Solsonès, Amisol i el Centre Excursionista del Solsonès.

Contacte:

alcalde@ajsolsona.cat 

Declaració d'activitats i béns de David Rodríguez


Lluís-Xavier Gonzàlez.JPGLluís-Xavier Gonzàlez.JPGLluís-Xavier Villaró i Gonzàlez

Nascut a Valladolid el 1977, és solsoní des dels 10 anys. Viu en parella. És llicenciat en Investigació i tècniques de mercat (ITM) i diplomat en Estadística. Treballa com a responsable de producte sènior en una multinacional d’electrodomèstics i té experiència com a cap de logística i expedicions i cap de compres en altres empreses. 

Número 2 d'ERC, del 2011 al 2015 va ser regidor de Promoció Econòmica, Esports, Comunicació i Noves Tecnologies i Participació. El darrer mandat continua al capdavant de Promoció Econòmica, Comunicació i Noves Tecnologies. És el portaveu del grup municipal, el primer tinent d'alcalde i també el regidor adscrit als polígons industrials i els barris de la Cissa i la Creu de Sant Joan i l'àmbit del passeig i el carrer de Sant Agustí.

En la dimensió associativa, Lluís-Xavier Villaró ha estat estretament vinculat a diverses entitats de caràcter esportiu i social amb una intensa trajectòria. Ha estat membre de la junta directiva del Club Bàsquet Solsona, del qual també ha estat jugador i entrenador, i del Consell Esportiu del Solsonès, soci del Centre Excursionista del Solsonès i soci fundador del Futbol Base Solsona-Arrels. D’altra banda, forma part de l'assemblea territorial de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), i va ser un dels socis fundadors de la plataforma Volem Decidir i de la Taula d’Entitats Solsonines.

Contacte:

lluisxavier@ajsolsona.cat 

Declaració d'activitats i béns de Lluís-Xavier Villaró


Xandri

Ramon Xandri i Solé

Va néixer a Solsona el 1956 i és solter. Ha treballat durant 42 anys al sector bancari, 22 dels quals com a director d'una oficina de la ciutat. Actualment es troba en situació de prejubilació.

En la dimensió política, va entrar-hi incorporant-se a l'equip d'ERC per a les eleccions municipals del 2015 com a número 3. És segon tinent d'alcalde i regidor d'Hisenda, Administració, Esports, Entitats Socials, Serveis Funeraris i Nucli Antic. Així mateix, és el regidor adscrit als Masos i la zona esportiva i del Turó de Sant Magí, a més del nucli antic.

Des de jove ha estat vinculat al món associatiu: durant 16 anys a l'Agrupament Escolta Pare Claret; al Centre Excursionista del Solsonès, del qual va ser president; a la Fundació Volem Feina, i a la Confraria de la Mare de Déu del Claustre, entre d'altres. Actualment és soci d'Òmnium Cultural, el Centre Excursionista, la Penya Barcelonista de Solsona i Comarca, l'Orfeó Nova Solsona i Càritas Arxiprestal.

Contacte:

xandri@ajsolsona.cat

Declaració d'activitats i béns de Ramon Xandri 


Sara Alarcón.JPG

Sara Alarcón i Postils

Va néixer a Solsona el 1982 i és casada. Llicenciada en Història de l'Art, va començar a treballar primer en un inventari de béns mobles de l'Església per encàrrec de l'Institut Ametller d'Art Hispànic. Simultàniament, va dedicar-se a un inventari de patrimoni cultural del promogut pel Centre d'Estudis Lacetans (CEL). Ha treballat al Museu Diocesà i Comarcal de Solsona. 

El 20 de juliol de 2015 va ser proclamada presidenta del Consell Comarcal del Solsonès, convertint-se en la primera dona i republicana a ocupar aquest càrrec. Ho compatibilitza amb la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Solsona durant el mandat 2015-2019.

La seva experiència en la política municipal es remunta al 2007, quan va assumir les regidories de Cultura i Joventut. El 2011 es va mantenir al capdavant de Cultura, i va ser responsable de les àrees de Salut i el Vinyet fins a les últimes eleccions municipals. En l'anterior mandat també va ser consellera comarcal d'ERC i membre de la Junta del Centre Sanitari en representació de l'Ajuntament de Solsona.

Quant a la seva relació amb les entitats, Sara Alarcón va formar part del Solsona Patí Club i, el 2006, va fundar el Club Patinatge Solsonès. També va treballar de monitora a l'Esplai de Llobera. Així mateix, és membre del CEL i ha format part de diversos grups musicals (Arpies, Tabola i Çons), a més d'haver cantat a l'Escolania del Claustre i haver codirigit temporalment la Coral Sant Jordi.

Contacte:

alarcon@ajsolsona.cat

Declaració d'activitats i béns de Sara Alarcón


Rosó BarreraRosó Barrera i Call

Va néixer a Solsona el 1982 i és soltera. És enginyera tècnica d'Obres Públiques i ha treballat en un despatx d'enginyeria des del setembre del 2006.

Ha estat vinculada a la política municipal des de les passades eleccions municipals, ocupant el número 5 d'ERC. És la tercera tinent d'alcalde i regidora d'Urbanisme i Obres Públiques, Serveis Municipals, Habitatge i el Vinyet. També és la regidora adscrita a les urbanitzacions Mirasol i Cal Llarg. Ocupa la tercera tinença d'alcaldia.

En el vessant associatiu, Rosó Barrera ha estat jugadora del CB Solsona durant diverses temporades, i membre del Centre Excursionista del Solsonès i de l'Associació de Festes del Carnaval de Solsona.

Contacte:

barrera@ajsolsona.cat

Declaració d'activitats i béns de Rosó Barrera


Isabel Roca.JPGIsabel Roca i Guitart

Nascuda el 1970, és vídua i mare de dues filles. És llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona. Professionalment, compagina la seva feina al departament de facturació i control d’obres d’una empresa solsonina amb la de pagesa.

La seva relació amb Esquerra Republicana de Catalunya es remunta a prop de vint anys. D’una forma més activa, va fer-se'n militant el 2010.  Va formar part de la candidatura d’ERC per Lleida a les eleccions al Parlament del 2010 i va integrar-se a la llista per les municipals el 2011.

Va ser regidora de Governació en l'anterior mandat, una àrea de la qual continua sent la responsable fins al 2019, igual que la d'Educació. També és la regidora adscrita a la zona de l'avinguda del Pont i la carretera de Sant Llorenç, el barri de la Creu Blanca i la urbanització de la Cabana d'en Geli. Ocupa la quarta tinença d'alcaldia.

En l’àmbit associatiu, s’ha vinculat sobretot amb entitats esportives: és sòcia del Club Bàsquet Solsona, la Penya Barcelonista de Solsona i Comarca i dels Castellers de Solsona. En els camps cultural i social, també és sòcia de l’Orfeó Nova Solsona, Òmnium Cultural i Càritas Arxiprestal. 

Contacte:

roca@ajsolsona.cat 

Declaració d'activitats i béns d'Isabel Roca


Antoni Carralero

Antoni Carralero i Ruiz

Nascut a la Seu d'Urgell el 1962, és casat i pare de dues filles. De ben petit va viure a Oliana fins que el 1976 es va traslladar a Solsona per motius d'estudis, on va obtenir el títol de FP II com a delineant en la branca d'obres i urbanisme. Ha exercit de delineant en un despatx d'arquitectura solsoní durant més de 30 anys i actualment treballa per compte propi en el camp de la jardineria.

La seva trajectòria política s'enceta amb les eleccions municipals del 2011 sota les sigles d'ERC. És el regidor de Medi Ambient i Participació i adscrit als barris de Cal Xuxa, Josep Torregassa i la zona del Tossal i el Serrat d'en Mingo.

Antoni Carralero ha tingut una vinculació activa al teixit associatiu local. És soci del Centre Excursionista del Solsonès, del qual ha estat president; és soci fundador dels Castellers de Solsona, del qual també ha ocupat diversos càrrecs a la junta tècnica i a la directiva; i és membre de l'Assemblea Nacional Catalana i de Creu Roja del Solsonès. 

Contacte:

carralero@ajsolsona.cat

Declaració d'activitats i béns d'Antoni Carralero

Banners