Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / Àrees / Medi Ambient i Parcs i Jardins / Centre de recollida d'animals

Centre de recollida d'animals

CentreRecollidaAnimalsEl Centre de Recollida d'Animals de Solsona acull els animals mentre no són adoptats, vetlla pel seu benestar i fomenta i promou les adopcions, així com la tinença responsable per tal de lluitar contra l'abandonament animal. 

On s'ubica el Centre de Recollida d'Animals?

A la finca Rebollosa, situada a la partida de Sant Bernat (Vinyet de Solsona). 

Serveis del Centre de Recollida d'Animals

 • Recerca d'una persona o família que pugui fer-se càrrec de l'animal de forma responsable
 • Manutenció dels animals fins el moment de l'adopció
 • Assistència veterinària
 • Seguiment posterior de l'adopció
 • Recollida i trasllat dels gossos abandonats
 • Control i gestió de l'entrada i sortida d'animals
 • Manteniment de les instal·lacions

Condicions d'accés

Respecte les condicions d'accés al centre, es poden dur al centre els animals que s'hagin trobat en situació d'abandonament dins el terme municipal de Solsona i en tots aquells municipis de la comarca amb els quals l'Ajuntament té signat un conveni de col·laboració.

Quant a les condicions d'accés per a l'adopció, les persones interessades en adoptar cal que signin un contracte d'Adopció Animal en el qual es comprometen a tenir-lo sota la seva custòdia i a no regalar-lo, vendre'l, abandonar-lo o sotmetre'l a qualsevol altre tractament indegut o contrari a les disposicions legals.

Així mateix, l'adoptant es compromet a alimentar-lo i a vetllar per les cures higièniques necessàries, així com procurar-li l'assistència veterinària corresponent, tot renunciant en cas contrari a la seva propietat a favor de la protectora de Solsona.

En el moment de l'adopció, l'animal, que s'identifica amb un microxip, s'entrega amb la resta de vacunes corresponents segons edat, desparasitat interna i externament i esterilitzat. 

El preu de l'adopció cobreix les despeses de vacunació, identificació, esterilització i desparasitació de l'animal adoptat. 

Abans de l'adopció, la protectora realitza un qüestionari a l'adoptant amb el qual es manté una conversa sobre la responsabilitat que suposa l'adopció d'un pelut. Posteriorment, es comproven les condicions de la família i del lloc on viurà la mascota i es realitza un seguiment per comprovar que les condicions òptimes es mantenen en el temps. 

Gestió del Centre de Recollida d'Animals

L'Ajuntament de Solsona té un conveni de col·laboració compartida rubricat amb l'Associació en Defensa dels Animals de Solsona (ADAS), que s'encarrega del següent:

 • Adquirir els aliments i els medicaments dels gossos
 • Gestionar el calendari de vacunacions i esterilitzacions
 • Coordinar la borsa de persones interessades en l'adopció
 • Gestionar l'apadrinament o l'acollida temporal d'animals abandonats 
 • Realitzar els tràmits corresponents

D'altra banda, el consistori té contractada una persona per a la prestació d'aquells serveis referits al manteniment de les instal·lacions, la recollida i el trasllat dels gossos abandonats, la seva alimentació i el control i gestió de l'entrada i sortida dels animals. 

Contacte | Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Solsona 

Ramon Montaner Viladrich (regidor de Medi Ambient)
Ajuntament de Solsona
Tel. 973 48 00 50 
Fax 973 48 23 61

Banners